Anouk Sabine Team Kernwaarden BOOST

Fellowfield’s Sabine, Anouk en Joyce reflecteren op BOOST-kernwaarden

dinsdag 03 oktober – 2023

Ben geliefd, Overtref verwachtingen, Optimisme, Service met een glimlach, Team-up

Wie Fellowfield onlangs ook maar een beetje in de gaten hield, is het niet onopgemerkt gebleven: het Bossche Executive Search Bureau investeerde de laatste tijd flink in het doorontwikkelen van hun team, visie en identiteit. En dat deden ze- zoals we inmiddels wel van hen gewend zijn- met nauwkeurigheid, toewijding, flair en een forse portie creativiteit. Een hertaxatie van de BOOST-kernwaarden volgde. Waar staan we na 10 jaar Fellowfield nou écht voor? Welke waarden willen wij uitdragen naar de klant?
Kortom: wat zijn de pijlers van onze dienstverlening en teamdynamiek? Aan het woord Fellowfield-toppers Sabine, Joyce en Anouk. Wat betekenen de kernwaarden voor hen? 

Sabine Nutters (27) Recruitment Consultant

“Tim (Eerhart, partner Fellowfield, red.) zei het al in een eerder interview: ‘Onze kernwaarden zijn geen gemakzuchtig marketinginstrument, maar het fundament van Fellowfield 2.0.’ Precies zo ervaar ik het ook. Dat zit ‘m niet alleen in het feit dat de kernwaarden goed uitgewerkt zijn met subwaarden (zie afbeelding 1) waardoor deze concreter worden, maar ook in het feit dat we hier wekelijks op reflecteren. De waarden vertegenwoordigen namelijk essentiële bouwstenen voor onze toekomstvisie en teamdynamiek. Alleen door onze dienstverlening en ons team hier steeds weer aan te toetsen, kunnen we die visie ook écht realiseren. Ook leuk: elke week mag één iemand een kernwaarde-compliment uitdelen aan een collega. Wie heeft er die week in het bijzonder goed werk geleverd? En hoe heeft dat één of meerdere van onze kernwaarden bevorderd? Dat is natuurlijk een superleuke en toegankelijke manier om niet alleen het team positief te stimuleren maar ook om koers te kunnen blijven houden. Dat het niet zomaar om wat modetermen gaat, blijkt ook wel uit de samenhang tussen de kernwaarden. Er is gewoon heel goed over nagedacht. De ene kernwaarde vormt weer een voorwaarde voor de andere en andersom. Bij welke ik persoonlijk het meest verwantschap voel? Als consultant denk ik toch dat ‘Service met een glimlach’ voor mij het uiteindelijke resultaat is waaraan alle andere waarden ten dienste staan.”

Mooiste BOOST-waarde compliment: ‘Service met een glimlach’. Sabine: “Ik kreeg van het team te horen dat ik altijd klaar sta om anderen te helpen en ondersteunen waar mogelijk en dat ik ook makkelijk dingen buiten mijn takenpakket oppak, zonder dat zichtbaar te willen maken. Een mooi compliment dus!”

Afbeelding 1

Fellowfield Kernwaarden

“Onze nieuwe kernwaarden zijn geen gemakkelijk of modieus marketinginstrument, maar de essentie van Fellowfield 2.0”

– Tim Eerhart, partner bij Fellowfield

Anouk Hagen (33) Business Support Officer

“Ook al maak ik pas sinds maart deel uit van het Fellowfield-team, toch zie ik meteen de toegevoegde waarde van de nieuwe kernwaarden. Als Business Support Officer ben ik verantwoordelijk voor onder andere office management, administratie, facturatie, marketing en de sociale media van Fellowfield. Maar daar stopt het niet mee hoor! Eigenlijk is het een allround functie waarbij ik de directie en het team zoveel mogelijk probeer te ondersteunen en ontzorgen. Op verzoek, maar ook uit eigen initiatief. Zo heb ik ook een dienstverlenende rol, zij het een andere soort dan het recruitment-team. Daarom vind ik het zo mooi dat de kernwaarden niet alleen beperkt blijven tot de core business maar juist organisatie breed gelden. Ook ik voel echt verwantschap met de waarden. Welke in het bijzonder? Dat is heel lastig kiezen. Zoals Sabine al zei: het gaat om de samenhang. Uiteindelijk denk ik dat ‘Ben geliefd’ het beste bij mij en mijn functie past. Eerlijkheid, Communicatie, Respect en Verantwoordelijkheid vormen de bouwstenen van ‘Ben geliefd’. Het uitgangspunt is Doe wat je belooft, Ben jezelf, Integriteit & Respect naar iedereen en Klanten en Kandidaten houden van ons. Zeker de eerste drie uitgangspunten zorgen er voor dat er een open cultuur op de werkvloer ontstaat, waardoor de professionele band sterker wordt en het vertrouwen in elkaar alleen maar groeit. En dat is natuurlijk de basis van elke goeie samenwerking! Zonder dat vertrouwen van mijn collega´s zou ik nooit zo proactief kunnen zijn en mijn werk goed kunnen doen.”

Mooiste BOOST-waarde compliment: ‘Ben geliefd’. Anouk: “Van Bob (van Rijthoven, partner Fellowfield, red.) kreeg ik één van de mooiste complimenten die ik ooit in werkverband heb gehad. Hij merkte op dat ik authentiek ben, echt mezelf durf te zijn en dat ik me daarom ook snel weet te ontwikkelen. Dat waardeer ik erg, want écht jezelf kunnen zijn? Tja, dat vind ik eerder uitzondering dan regel op de werkvloer.”

Joyce Mulders (23) Junior Recruiter

“Als starter binnen recruitment zijn de kernwaarden voor mij een hele fijne leidraad om nooit te vergeten wat nu eigenlijk de belangrijkste dingen zijn om binnen dit vakgebied een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Naar kandidaten, maar ook naar klanten. Het is heel leerzaam en zinvol om de eerste stappen te kunnen zetten binnen een organisatie die haar visie zo duidelijk heeft neergezet. Een waar je niet door de waan van de dag wordt geleefd, zeg maar. Dan werk je echt ergens naar toe en dan kun je ontwikkeling ook makkelijker in kaart brengen. Zowel bedrijfsmatig als persoonlijk.

Welke BOOST-waarde ik zelf het belangrijkst vind? In deze fase van mijn ontwikkeling zeg ik ‘Optimisme’. Trefwoorden als Oplossen, Resultaten, Inspiratie en Leergierig horen daarbij. Inspiratie krijg ik volop van het Fellowfield team. Het is echt bijzonder om zo vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk begeleid te worden door echte professionals. Ik heb in korte tijd enorm veel geleerd! Dat vind ik ook meteen misschien wel het meest belangrijke uitgangspunt van de kernwaarde ‘Optimisme’: Ben leergierig en streef naar de beste versie van jezelf. Werk ik als beginner helemaal foutloos? Natuurlijk niet. Maar het is juist de kunst dat je je daardoor niet laat ontmoedigen, maar er van leert. Die ruimte krijg ik bij Fellowfield en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Mooiste BOOST-waarde compliment: ‘Optimisme’. Joyce: “Eigenlijk was het mooiste compliment een bevestiging van hoe ik zelf in de wedstrijd sta. Namelijk dat ik leergierig ben, van mijn fouten weet te leren en op die manier bewust of onbewust naar de beste versie van mezelf streef. Ook al is die versie niet meteen perfect, het gaat er om hoe je je ontwikkelt!”

Meer weten over de BOOST-waarden, Fellowfield’s dienstverlening of denk je: klinkt goed! Voor zo’n organisatie zou ik ook graag werken?

Neem dan contact op met Bob van Rijthoven op 0621437277 of bekijk onze openstaande vacatures!