Tim_Langewisch_Corporate_Controller_Synthon

Tim maakt blijvende impact als Corporate Controller bij Synthon

donderdag 11 juli – 2024

Een perfecte match tussen ambities en mogelijkheden

Een jong talent met een indrukwekkende achtergrond in accountancy en een diepgewortelde liefde voor sport en persoonlijke groei. Dit is Tim Langewisch: een finance professional die dankzij Fellowfield zijn ideale functie als Corporate Controller bij Synthon heeft gevonden. In een competitieve markt waarin hij vaak benaderd werd door recruiters, wist Fellowfield hem te overtuigen. Waarom? Omdat zij de perfecte match zagen tussen zijn ambities en de mogelijkheden bij Synthon.

Tim’s carrièreboost: de eerste stappen naar Synthon

Tim heeft een master en post-master accountancy afgerond en begon zijn carrière bij Deloitte op de beursgenoteerde internationale afdeling. Hoewel hij goed op zijn plek zat bij Deloitte, trok het berichtje van Fellowfield’s Sabine met de vacature van Synthon zijn aandacht. “Het was een stap die ik ooit wilde maken. De functie als Corporate Controller paste perfect bij mijn ervaring en ambities,” vertelt Tim. “En het feit dat Synthon op slechts 20 minuten fietsen van mijn huis ligt, maakte het extra aantrekkelijk.

Sabine’s bericht bracht Fellowfield in beeld bij Tim. “Wat me meteen opviel was hoe goed Fellowfield mijn behoeften begreep en hoe persoonlijk de begeleiding was,” zegt Tim. “Ze begrijpen de financiële sector door en door. Vanaf het eerste moment merkte ik dat Fellowfield écht oog voor mij als persoon had. Ze hielpen me niet alleen met de sollicitatiegesprekken, maar gaven ook nuttige tips en feedback. Dat maakte het verschil.”

“De functie als Corporate Controller past perfect bij mijn ervaring en ambities.”

Pasfoto_Tim_Langewisch_Corporate_Controller_Synthon

De brede rol als Corporate Controller

“Als Corporate Controller heb je een overkoepelende rol over de gehele organisatie, niet slechts over een onder deel ervan,” legt Tim uit. “Een belangrijke verantwoordelijkheid is duurzaamheidsverslaggeving. Ik neem deze taak over van een collega die tijdelijk in dienst is en houd me bezig met veel verschillende onderwerpen. Van CO2-uitstoot tot gelijk loon voor mannen en vrouwen. Het brede spectrum van verantwoordelijkheden spreekt me enorm aan. Ik zie de hele organisatie en kan bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Synthon,” vertelt Tim enthousiast. Zijn ervaring en vermogen om complexe gegevens te analyseren, maken hem perfect geschikt voor deze rol.

Toen Tim het profiel las, merkte hij dat hij veel boxen kon aantikken. “Qua ervaring zat ik goed. Ik heb al veel ervaring in de sector en weet hoe het reilt en zeilt bij zo’n bedrijf,” vertelt hij. “Ons Corporate & Control team bestaat uit zes man. Een aantal maanden geleden waren we nog met drie, dus we zijn flink aan het uitbreiden,” zegt Tim. “De sfeer is gezellig en leuk. Vanaf dag 1 werd ik meteen meegenomen binnen het team.”

In de versnelling met Fellowfield

De sollicitatieprocedure verliep soepel dankzij de begeleiding van Fellowfield. “Sabine schetste duidelijk wat voor soort gesprekken ik kon verwachten en gaf nuttige feedback. Het eerste gesprek met de CFO was spannend, maar dankzij de juiste voorbereiding ging het goed. Haar tips hielpen me ook in het tweede gesprek, dat meer op de inhoud inging,” zegt Tim. “Ik kon laten zien hoe proactief ik bij Deloitte was geweest, wat een pluspunt bleek te zijn voor deze functie.”

“Fellowfield hielp niet alleen met de sollicitatiegesprekken, maar gaf ook nuttige tips en feedback. Dat maakte het verschil.”

Hard én soft skills matchen met Synthon

Rustig, gedetailleerd, doelgericht en analytisch – zo wordt Tim door zijn omgeving gekenmerkt. Deze eigenschappen zijn cruciaal voor een succesvolle Corporate Controller. Tim brengt rust in teams, behoudt overzicht en is positief ingesteld. Zijn analytische en pragmatische mindset, gecombineerd met zijn gezelligheid en teamgevoel, maken hem een waardevolle aanvulling voor het Corporate & Control team bij Synthon. “Het team is de afgelopen maanden flink gegroeid van 4 naar 6 fte. Er wordt hard gewerkt in een sterk team van ambitieuze, intelligente mensen. Hier heerst absoluut geen zesjescultuur, maar we gaan voor minimaal een 8. Dat streven gaat gelukkig wel samen met een gezellige sfeer. Ik voelde me meteen welkom,” zegt Tim.

Synthon staat voor innovatie en kwaliteit

Synthon, opgericht in 1991, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van complexe generieke geneesmiddelen. Het bedrijf onderscheidt zich door innovatie en wetenschappelijke excellentie, en heeft een wereldwijd productienetwerk. Synthon staat bekend om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, wat het tot een gewaardeerde partner in de farmaceutische industrie maakt. Nauwkeurigheid en strategisch inzicht van top financials is daarbij onmisbaar. Daar komt Fellowfield’s expertise bij kijken.

Fellowfield begrijpt de complexiteit van de financiële tak van de farmaceutische industrie en de uitdagingen waar de organisatie voor staat. Dankzij toegang tot een unieke talentpool is een blijvende match tussen Tim en Synthon gevonden.

Future proof bemiddeling

Tim kijkt uit naar de nieuwe uitdagingen bij Synthon. Binnenkort staan er bezoeken aan de vestigingen in Tsjechië en Barcelona op de agenda. “Het is belangrijk om te begrijpen waar de cijfers vandaan komen en om relaties op te bouwen met collega’s in andere landen,” legt Tim uit. Buiten dat Tim erg enthousiast wordt van deze buitenlandtrips, bevorderen ze ook nog eens de samenwerking binnen het bedrijf.

Door hard en soft skills te koppelen aan een functie en organisatie, maakt Fellowfield matches die blijven. Ook voor jou kunnen we vinden wat onvindbaar lijkt.

Ontdek meer succesverhalen

Ontdek meer succesverhalen van opdrachtgevers en professionals die dankzij Fellowfield hun perfecte match hebben gevonden.