Executive Search Werving & Selectie

Executive Search vs Werving en Selectie: de keuze van Fellowfield

donderdag 06 juni – 2024

De keuze voor Executive Search

Executive Search vs Werving en Selectie. Twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt en waarvan niet altijd even duidelijk is wat het is verschil is tussen de twee, of wat zij exact inhouden. Bij Fellowfield maken we een bewuste keuze om ons te profileren met de term Executive Search in plaats van Werving en Selectie. Dit doen we niet omdat we ons uitsluitend richten op het bemiddelen van executives, want onze diensten gaan veel breder dan dat. De essentie van onze aanpak ligt in de methodologie die vaak wordt geassocieerd met Executive Search en deze passen wij toe op al onze vacatures.

Actieve zoekmethoden voor A-players

In tegenstelling tot traditionele werving en selectie, waarbij (vaak) gewacht wordt tot kandidaten zich melden, benaderen wij kandidaten die zelf niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dit betekent dat wij de latente arbeidsmarkt aanspreken: professionals die momenteel tevreden zijn in hun huidige rol maar openstaan voor een buitengewone kans. Onze werkwijze kan het best worden omschreven als “wij vinden wat onvindbaar lijkt”. Wij streven ernaar om de juiste match te vinden die niet alleen voldoet aan de functie-eisen, maar ook perfect binnen de bedrijfscultuur past.

Diepgaand begrip en cultuuraansluiting

Ons succes komt voort uit ons vermogen om klanten diepgaand te begrijpen. We investeren tijd in het leren kennen van de functie en bedrijfscultuur, waardoor we kandidaten door toepassing van de topgrading techniek kunnen beoordelen op zowel vaardigheden als cultuurfit. Ons oprechte enthousiasme helpt ons het juiste talent aan te trekken en los te weken.

Preferred Partner in Executive Search

Onze actieve benadering en diepe betrokkenheid maken ons de preferred partner voor organisaties die snel en accuraat willen inspelen op personeelsbehoeften. We streven naar de perfecte match op functie-eisen, bedrijfscultuur en persoonlijkheid.

Kortom, bij Fellowfield geloven we in een gerichte – en proactieve – aanpak. Dit onderscheidt ons in de markt en stelt ons in staat consistent hoogwaardige resultaten te leveren. Zo zijn we niet zomaar een werving- en selectiebureau, maar een strategische partner in Executive Search.

Benieuwd hoe onze klanten de samenwerking met ons ervaren? Bekijk onze Klantverhalen en lees meer over onze werkwijze en toegevoegde waarde.

Fellowfield helpt je graag verder. Neem contact met ons op en we plannen graag een kennismaking.