Fellowfield bemiddelt bevlogen CFO Lister Buildings

woensdag 09 november – 2022

Geweldig om bij zo'n ambitieuze pionier betrokken te zijn

Koen Broeders blijkt gouden greep

Fellowfield bemiddelt bevlogen CFO bij Lister Buildings. Precies twaalf maanden geleden begon Koen Broeders (38) aan zijn nieuwe uitdaging als Chief Financial Officer (CFO) bij de jonge, grensverleggende vastgoedonderneming Lister Buildings. Een mooi moment om de balans op te maken. Hoe kijkt Broeders terug op zijn eerste jaar?

Een innovatieve, duurzame en betekenisvolle bijdrage leveren aan het oplossen van een urgent maatschappelijk probleem. Zo karakteriseert Broeders niet alleen in a nutshell de missie van Lister Buildings, maar ook hetgeen hem persoonlijk zo aansprak toen Fellowfield hem vorig jaar benaderde voor de vacature van CFO. “Een rol”, zegt Broeders, “met een enorm brede scope”.

Ambitieuze pionier

“Eerst even wat context”, introduceert Broeders zijn werkgever enthousiast. “Lister Building is als dochter van vastgoedorganisatie COFFR een scale up die kwalitatief hoogwaardige, circulaire, duurzame en stapelbare woningen van hout bouwt, ontwikkelt en beheert vanuit één digitaal platform. Snel, efficiënt en met een minimale ecologische footprint. Of het ouderwetse stenen stapelen straks tot het verleden behoort? Daar durf ik zonder meer vanuit te gaan”, zegt de jonge CFO. “Geweldig om bij zo’n ambitieuze pionier betrokken te zijn.”

Multidimensionale rol

Die betrokkenheid waar Broeders over spreekt, strekt overigens ver. Als CFO is hij niet alleen verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van de finance afdeling; ook het inrichten van performance management, alsmede  het optimaliseren van het business model op productieniveau en het verder vormgeven en implementeren van de digitaliseringsstrategie, behoren tot zijn takenpakket.

Lister Buildings Blog 2

Fellowfield is een toegankelijke, Brabantse club zonder corporate opsmuk

Een allround functie dus, waarvoor vanzelfsprekend niet zomaar iedereen in aanmerking komt. Tim Eerhart, mededirecteur van Fellowfield, kan daarover meepraten. “Ook in een krappe arbeidsmarkt is er voor de rol van CFO behoorlijk wat actieve belangstelling. Al hebben we met gepaste aandacht de binnengekomen sollicitaties bekeken, we merkten toch dat voor dergelijke vacatures het beste rendement uit onze eigen executive search komt. Dat betekent dat wij op basis van een grondig zoekprofiel – dat zorgvuldig afgestemd is met de opdrachtgever- zelf actief potentiële kandidaten benaderen. Met de vakkennis die wij in huis hebben, kunnen onze headhunters snel de geschiktheid van een kandidaat doorgronden en toetsen aan dat zoekprofiel. Zo zijn we ook bij Koen uitgekomen, die al snel een prominente plek op onze shortlist kreeg.”

Betrokken bemiddeling

Broeders bleek niet alleen op papier, maar ook in opvatting, karakter en levensfase uitstekend aan te sluiten bij de functie. “Opvallend was hoezeer Fellowfield ook mikte op de cultural match; dan merk je meteen dat zij echt duurzaam en betrokken zaken doen. Bij de grotere partijen heb je soms het gevoel een nummertje te zijn. Te vaak word je in een mal gedrukt waar je niet echt lekker in past, gewoon om een extra streepje op hun scorebord te worden. Dit was niet het geval bij Fellowfield. Zij zijn geen drammers maar meedenkers; gewoon een toegankelijke, Brabantse club zonder corporate opsmuk”.

Toekomst

Hoe de toekomst er uit ziet? “Laat ik het zo zeggen: voorlopig hoef ik nog even geen beroep te doen op de diensten van Fellowfield”, zegt Broeders. “Ik zit enorm op mijn plek, werk heel fijn samen met een ambitieus en gedreven team dat enorm veel kennis en spirit bezit en er zit bovendien schot in de zaak; zo hebben we inmiddels een proof of concept ’Het Paviljoen’ in Weert gerealiseerd, een tweede project zit momenteel in de productiefase en zijn  we druk bezig met de ontwikkeling van het project ‘De Koffiefabriek’ in Amsterdam (hier wordt een gemengd woonprogramma met 70 woningen gerealiseerd). Kortom: ik kijk er naar uit mijn bijdrage te blijven leveren aan de verdere ontwikkeling van Lister Buildings.”

Meer weten over Lister Buildings? Bezoek dan de website.
Ook op zoek naar een rol als CFO? Bekijk onze openstaande vacatures.