Nieuws & Events

Fellowfield neemt regelmatig deel aan events, beurzen en competities voor ondernemingen. Ook organiseren we zelf graag bijeenkomsten. Benieuwd naar wat er recent is gebeurd, of bij welk evenement we binnenkort te vinden zijn? Volg hier het laatste nieuws & bekijk onze events.

fellowfield-event
fellowfield-event

Begin dit jaar voorspelde het Thomson Reuters Institute zes trends rondom milieu, maatschappij en governance (ESG) die duurzaamheid in 2024 tot een kernonderwerp voor bedrijven zullen maken.
Inmiddels zijn we halverwege het jaar, hoog tijd voor een samenvatting van de laatste trends en ontwikkelingen rond ESG, nu het een kernonderdeel van de bedrijfsvoering van bedrijven wordt.

Er is eindelijk een ontwerp voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ZZP'ers. Deze Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (BAZ) is het resultaat van afspraken uit het pensioenakkoord van vijf jaar geleden en zou binnen vier jaar kunnen worden ingevoerd.

Het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Justitie en Veiligheid hebben recent een vernieuwde versie van de Algemene Leidraad Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) uitgebracht. Deze richtlijnen helpen instellingen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en misbruik van het financiële systeem te voorkomen. We nemen je mee door de belangrijkste wijzigingen.

Nederland staat voor een groeiende uitdaging met de krapte op de arbeidsmarkt. Volgens een recent rapport van McKinsey kan het tekort tegen 2030 oplopen tot 1,4 miljoen mensen. Vooral sectoren als techniek, IT, en zorg en welzijn zullen zwaar getroffen worden, met tekorten van respectievelijk 100.000, 105.000 en 245.000 werknemers. Lees meer over deze krapte op de arbeidsmarkt en McKinsey's hervormingsvoorstellen.

Executive Search vs Werving en Selectie. Twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt en waarvan niet altijd even duidelijk is wat het is verschil is tussen de twee, of wat zij exact inhouden. Bij Fellowfield profileren we ons bewust met de term Executive Search in plaats van Werving en Selectie. Dit doen we omdat onze aanpak, die vaak geassocieerd wordt met Executive Search, breder toepasbaar is op al onze vacatures.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse banken regelmatig te maken krijgen met een kloof tussen hun ambitieuze ESG-doelstellingen en de daadwerkelijke uitvoering ervan. Deze bevindingen roepen vragen op over de effectiviteit van het beleid en de mate waarin dit is afgestemd op de werkwijze van de banken.

Bij Fellowfield zijn we altijd alert op ontwikkelingen binnen de financiële sector, vooral als het gaat om antiwitwasmaatregelen (AML). Recentelijk heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) een dringend beroep gedaan op de Tweede Kamer: de huidige aanpak van AML moet herzien worden. In een recent position paper benadrukt de NVB de noodzaak om witwaspraktijken effectiever op te sporen, terwijl de lasten voor eerlijke burgers verminderd moeten worden.

In het juiste tempo versneld naar Fellowfield 2.0. Na een intensief coachingtraject in 2022 en de transitie van recruitment naar executive search, kunnen we dat wel stellen. En nu? Versnellen en een volgende professionaliseringsslag maken. Slimmer en efficiënter werken om het verschil te maken voor onze klanten en kandidaten. Een toekomstbestendig Fellowfield met krachtige kernbeloftes, een opgefriste huisstijl en een soepel salesproces is het resultaat. Anouk, Bob en Tim vertellen meer over dit proces en de samenwerking met Indicia.

2023 in vogelvlucht: Het jaar van Fellowfield.

Op de felicitatie met zijn vijfjarig jubileum, geeft hij een nuchtere reactie: “Tja, vijf jaar, is dat al een mijlpaal tegenwoordig? Vroeger vierde je het eerste jubileum pas bij 12,5 jaar, maar wie maakt dat nog vol?” Wie Stef van Rijt kent, zal hem hierin vast herkennen. Nuchter, recht voor z’n raap, energiek, sociaal en geïnteresseerd. Eindhovenaar, tien jaar samen met zijn vriendin Debby - of waren het er elf? - en trotse vader van een tweeling van 3,5 jaar oud. En dus vijf jaar in dienst bij Fellowfield. En omdat het vieren van zowel grote als kleine successen hier vaste prik is, ontkomt Stef er niet aan om er toch even bij stil te staan.

Wie Fellowfield onlangs ook maar een beetje in de gaten hield, is het niet onopgemerkt gebleven: het Bossche Executive Search Bureau investeerde de laatste tijd flink in het door ontwikkelen van hun team, visie en identiteit. En dat deden ze- zoals we inmiddels wel van hen gewend zijn- met nauwkeurigheid, toewijding, flair en een forse portie creativiteit. Een hertaxatie van de kernwaarden volgde. Waar staan we na 10 jaar Fellowfield nou écht voor? Aan het woord Fellowfield-toppers Sabine, Joyce en Anouk. Wat betekenen de kernwaarden voor hen?

Sabine startte 3,5 jaar geleden bij Fellowfield zonder Finance of HR achtergrond maar klom op dankzij haar doortastendheid en pro-activiteit. Inmiddels is zij een onmisbare pilaar voor onze organisatie en maakte zij vorige maand promotie naar Consultant. Van netwerken tijdens Carnaval op je tweede werkdag naar het oppakken van directe aanvragen van CFO's; haar reis bij Fellowfield is indrukwekkend.

Kernwaarden herevalueren, scherpere focus aanbrengen, groeiambities faseren; onder auspiciën van bedrijfscoach Jeroen Volk ging Fellowfield daar het afgelopen half jaar met hart en ziel mee aan de slag. En dat heeft nú al tot fantastische resultaten geleid.

Fellowfield implementeert Topgrading Methode: Identificeren "A-speler" volgende sprong in diensten-optimalisatie

Anouk Hagen, inmiddels ruim een maand in dienst als Business Support Officer, blikt terug op groei, ontwikkeling en verbondenheid. Lees meer over haar ervaringen tot nu bij het Bossche Executive Search & Interim management bureau.

Sander, een externe interviewer, hebben wij gevraagd om twee medewerkers van Fellowfield te interviewen over hun ervaringen bij het Executive Search & Interim Managementbureau. Wat betekent het om te werken bij Fellowfield?

Fellowfield bestaat dit jaar 10 jaar. Een goede reden om eens te kijken naar waar het bedrijf nu staat, en waar het vandaan komt.

Iets meer dan een maand is Wiljan (45) nu in dienst van Fellowfield. Een maand waarin hij niet alleen kennis maakte met het recruitmentvak, maar ook met het inmiddels zes man sterke Fellowfield-team. En dat is hem- naar eigen zeggen- erg goed bevallen. Lees hier meer over zijn eerste maand bij Fellowfield!

Deze maand bestaan we 10 jaar! Wat zijn we trots op wat we allemaal hebben bereikt. Ben jij benieuwd naar al onze gebeurtenissen? Wij hebben het voor jullie op een rijtje gezet!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en de nieuwste finance vacatures en interim opdrachten elke maand in je inbox.