Bob vergaderruimte

Fellowfield in transitie naar Executive Search & Interim Management

donderdag 15 december – 2022

Wij worden nu gevraagd om posities als financieel directeur en CFO in te vullen. Daar zien wij zelf ook meer uitdaging in en het past bij waar we nu zelf staan

Fellowfield bestaat dit jaar 10 jaar. Een goede reden om eens te kijken naar waar het bedrijf nu staat, en waar het vandaan komt. Tim Eerhart en Bob van Rijthoven, de oprichters van Fellowfield kunnen met trots zeggen dat het bedrijf in meerdere opzichten is gegroeid. Naast een groei in omvang en in omzet, heeft Fellowfield ook haar werkveld verlegd van een Recruitment & Interim bemiddelaar naar een Executive Search & Interim Managementbureau. “Een ontwikkeling die heel natuurlijk is verlopen,” geeft Tim Eerhart aan, “met ons netwerk als een belangrijke aandrijver.”

Netwerk

“Ons netwerk hebben we de afgelopen tien jaar sterk uitgebouwd. Onze eigen interim opdrachten en dienstverbanden bij werkgevers als KPMG, Achmea, Van Lanschot Kempen, Eneco en andere bedrijven; en studies aan Nyenrode Business Universiteit en Tilburg University hebben geleid tot toegang naar bedrijven en kandidaten in het hogere segment.” Daarnaast heeft Fellowfield de doelgroep uitgebreid, van puur de financiële dienstverleners en accountantskantoren naar (internationale) corporates en mkb-bedrijven in de commerciële sector. Een verdieping en een verbreding van hun dienstverlening naar de branches Finance & Control, Risk & Compliance, (Internal) Audit en Data.

Toegevoegde waarde

Tim Eerhart: “Delen we nu een vacature op executive level via onze website en social mediakanalen, dan is – los van het feit dat het beste rendement voor dergelijke vacatures uit onze eigen executive search komt – de toegevoegde waarde van ons netwerk terug te zien in het aantal reacties. Wanneer we daarentegen een vacature delen voor een junior/medior-functie, dan blijft de actieve belangstelling uit en gaan we zelf actiever op zoek naar geschikte kandidaten. Dit zegt natuurlijk iets over de mensen die we aan ons verbonden hebben. Iedereen is inmiddels 10 jaar ouder; heeft 10 jaar meer ervaring en is hoger op de ladder beland. We hebben daarom besloten om ons meer te gaan richten op rollen met een salaris vanaf zo’n € 80.000 – € 90.000 per jaar. We specialiseren ons daarmee in een ander segment dan waar we begonnen zijn. Wij worden nu steeds meer gevraagd om posities als financieel directeur en CFO in te vullen. Daar zien wij zelf ook meer uitdaging in en door onze onderscheidende kennis binnen het finance vakgebied kunnen wij meer toegevoegde waarde leveren.”

Bob Tim aan de kade

Zie ons als de ‘Trusted Advisor’ binnen een bedrijf; een sparringpartner op niveau.

Tim Bob

Razendsnelle ontwikkeling

Tim Eerhart (RA, RC) en Bob van Rijthoven (RA) zijn niet de typische sales- of relatiemanagers die je bij een Executive Search & Interim Managementbureau verwacht. Ze hebben Fellowfield vanuit hun achtergrond – in de accountancy en als (interim) finance professionals – op eigen kracht opgebouwd en weten precies wat er speelt bij de opdrachtgever. Ze kennen de weg op de werkvloer en kloppen even makkelijk bij de board aan: “Op het gebied van finance en naleving van wet- en regelgeving leveren we maatwerk. Zie ons als de ‘Trusted Advisor’ binnen een bedrijf; een sparringpartner op niveau.” Vanuit het verleden weten Tim en Bob beide als geen ander hoe de interim markt werkt. Tot kort geleden was Bob zelf werkzaam als Interim Operational Risk Manager. Ook Tim heeft verschillende interimopdrachten binnen finance en (internal) audit vervuld. Dat is waar het 10 jaar geleden mee begonnen is. Én waar Fellowfield, nog steeds, met name sterk is in het vervullen van interimposities binnen het hogere segment. Deze ontwikkeling is snel gegaan, de transitie van recruiter naar Executive Search & Interim Management.

Duurzame relaties

Fellowfield is een bureau met ‘Bossche’ roots; goed persoonlijk contact speelt een belangrijke rol. Geen koude acquisitie, geen keiharde KPI’s. We merken dat wij niet eenmalig worden ingeschakeld, bij ons komen mensen altijd terug. We hebben een hoge gunfactor. ‘Finding and growing financial leaders of the future’ is onze missie; duurzame relaties opbouwen en mensen helpen naar de volgende mooie stap in hun carrière.”