“We groeien voortdurend en het is geweldig om hieraan bij te dragen.” – In gesprek met Stef van Rijt

maandag 30 oktober – 2023

“Ik zie snel een goede match. Dit resulteert in klanten die terugkomen met lovende woorden en nieuwe projecten.”

Op de felicitatie met zijn vijfjarig jubileum, geeft hij een nuchtere reactie: “Tja, vijf jaar, is dat al een mijlpaal tegenwoordig? Vroeger vierde je het eerste jubileum pas bij 12,5 jaar, maar wie maakt dat nog vol?” Wie Stef van Rijt kent, zal hem hierin vast herkennen. Nuchter, recht voor z’n raap, energiek, sociaal en geïnteresseerd. Eindhovenaar, tien jaar samen met zijn vriendin Debby – of waren het er elf? – en trotse vader van een tweeling van 3,5 jaar oud. En dus vijf jaar in dienst bij Fellowfield. En omdat het vieren van zowel grote als kleine successen hier vaste prik is, ontkomt Stef er niet aan om er toch even bij stil te staan. Wij gingen in gesprek met Stef over zijn ervaringen als toegewijd teamlid.

Je lijkt als een vis in het water in je rol als Consultant bij Fellowfield. Hoe kwam je hier terecht?

“Na mijn studie Commerciële Economie kwam ik per toeval in het recruitmentvak terecht, maar ik ben er wel heel bewust nog in werkzaam. Ik begon in de werving & selectie en detachering in verschillende sectoren: de techniek, IT en logistiek. In die laatste sector werd ik uiteindelijk verantwoordelijk voor een vestiging in Eindhoven. Ik had het daar naar m’n zin, maar op een gegeven moment kwam ik mijn plafond tegen. Dus werd het tijd om rond te kijken. Al snel kwam ik bij Fellowfield terecht. Een kleine organisatie, waarin je het echt als team samen doet. Niet lullen maar poetsen en altijd ruimte voor een grapje, dat beviel me direct.”

Klinkt als een goede match. Vond je snel jouw plek binnen het team?

“Het klikte meteen met Tim en Bob. Zij staan echt aan de basis van Fellowfield. Ze zijn heel goed in hun vak en hebben vanuit hun vroegere werk een prachtig netwerk opgebouwd. Daar worden we vandaag de dag nog steeds door gevoed. Maar om te kunnen groeien, moet je standaardiseren. Daar kwam mijn ervaring als vestigingsmanager direct van pas. Op verschillende gebieden heb ik een standaard werkwijze gecreëerd. Denk aan voorstelacties, rekensheets, zoekprofielen en samenwerkingsovereenkomsten. Dat heeft geresulteerd in een mooie efficiëntie- en professionaliseringsslag. Daarnaast ben ik op een gegeven moment begonnen met het coachen van startende collega’s.”

Stef van Rijt - We groeien voortdurend

Een mooie, diverse rol zo te horen. En van grote waarde voor een bedrijf dat wil groeien, lijkt me.

“We maken continu groei en ontwikkeling door en elke medewerker draagt daarin z’n steentje bij. Dat wordt ook actief gestimuleerd. Zo krijgt elk teamlid naast de standaard werkzaamheden een eigen project toegewezen waar hij of zij drie maanden mee aan de slag gaat. Dat kan bijvoorbeeld zijn de implementatie van een systeem of het opzetten van talent pools of ontwikkelingsprogramma’s. Na drie maanden geef je hierover een eindpresentatie aan je collega’s. Deze nevenprojecten hebben al veel moois gebracht voor het bedrijf.”

Wat gaaf, dit komt niet alleen ten goede van het bedrijf, maar zorgt ook voor persoonlijke groei.

“Zeker. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het doen van trainingen. Als het enigszins gerelateerd is aan ons werk, dan is er alle ruimte voor. Zelf ben ik begin dit jaar aan de slag gegaan met een coach. Ik ben iemand die, vanuit kennis en ervaring, snel denkt te weten hoe iets zal uitpakken. Risico’s probeer ik meteen af te vangen. Maar ik zou wat vaker op de achtergrond mogen treden met mijn meningen en ideeën. Er wat meer open in gaan en gewoon zien wat er gebeurt. Dat is iets wat ik probeer te leren. Anderzijds brengen mijn ervaring en fanatisme natuurlijk ook veel moois. Ik ben goed in verbanden leggen en zie vaak snel een goede match. Dit resulteert in klanten die bij ons terugkomen met lovende woorden en nieuwe projecten. Of nieuwe klanten die mijn adviezen in goed vertrouwen ter harte nemen en blij zijn met het resultaat. Dat maakt me trots.”

Daar mag je zeker trots op zijn. Wat maakt je trots op Fellowfield, als je terugkijkt op de afgelopen vijf jaar?

“De groei en ontwikkeling van het bedrijf zijn heel mooi om te zien – en om aan mee te werken. We werken nu veel meer vanuit visie en lange termijndoelstellingen. Dat maakt onze prioriteiten helderder, wat ons uiteindelijk verder brengt in het totaalplaatje en waardoor we stabieler groeien. Daardoor kunnen we de rollen ook steeds verder afbakenen en komen bepaalde taken bij een dedicated medewerker te liggen. Maar we blijven een relatief kleine organisatie. Dat betekent dat de lijntjes altijd kort zijn en je overal bij betrokken kunt zijn, als je dat wilt. Je moet echter wel assertief zijn en mee kunnen in de snelle dynamiek. Als dat bij je past, zit je hier heel goed.”

“Elke medewerker draagt z’n steentje bij aan de groei van het bedrijf - dit wordt ook actief gestimuleerd.”

Jullie zitten hier sowieso erg goed, in dit mooie pand!

“Klopt, we zitten in een prachtig historisch gebouw, op een inspirerende plek op loopafstand van de Bossche binnenstad. Daar lopen we regelmatig heen voor een lunch. Ook nemen we bewust deel aan evenementen in de stad, zoals Roet Korte Put tijdens carnaval of Bourgondisch Den Bosch. Tijdens deze evenementen kunnen we natuurlijk netwerken, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor gezelligheid en teambuilding. Dubbel winst.”

Jij zit voorlopig nog goed dus, hier bij Fellowfield?

“Ja, ik heb het hier enorm naar m’n zin. De diversiteit en afwisseling, het werken met mensen, het spel van zowel klant als kandidaat blij maken. Wat ontzettend leuk is aan Fellowfield is het kleinschalige, het niet altijd doordachte, de korte lijnen. En de lol die we met elkaar hebben, dat is zo ontzettend belangrijk. Elke dag met plezier naar je werk gaan, regelmatig een etentje, of zelfs een geheel verzorgde avond naar Paaspop. Dat schept echt een band. Ook kreeg ik een heel mooi cadeau voor mijn vijf jaar in dienst zijn. Tim en Bob hoeven daar natuurlijk niets mee te doen, maar ze denken er dan toch aan. Dat doen ze heel goed – en zou elke organisatie moeten doen.”

En hoe zien de komende vijf jaar eruit, denk je? Op naar het volgende jubileum?

“Haha, een oom van me was vijftig jaar bij hetzelfde bedrijf in dienst. Begonnen op zijn zestiende, tot aan zijn pensioen. Kun je het je voorstellen? Dat ga ik sowieso nooit halen bij Fellowfield. Dan ben ik in de tachtig. Ook heb ik momenteel geen plan voor de lange termijn, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik heb het naar m’n zin en er gebeurt hier genoeg; Fellowfield kan er over vijf jaar heel anders uitzien. Wie weet wat er hier allemaal nog op m’n pad komt.”

Enthousiast geworden en zou je ook graag bij Fellowfield willen werken? Neem dan contact op met Stef van Rijt op 06 25 48 35 18.