Recruitment talent Sabine Nutters

Recruitment-talent Sabine Nutters verder op stoom

dinsdag 15 augustus – 2023

Vastberadenheid en ambitie: Hoe Sabine groeide van Recruiter naar Consultant

Je eerste werkervaring opdoen binnen een kleinschalig maar slagvaardig team, waarin persoonlijke aandacht centraal staat. Dat klinkt goed. Intensieve inhoudelijke begeleiding van doorgewinterde vak-professionals er bovenop? Nog beter. Maar ook nog de mogelijkheid om intern door te groeien? Tja dat is dan te mooi om waar te zijn. Toch? Niet dus. Althans, niet bij Fellowfield. Maar op één voorwaarde: je moet natuurlijk wel wat ter tafel weten te brengen. 

En daarin is Sabine Nutters (27) met vlag en wimpel geslaagd, zo bewijst ze met haar recente promotie naar consultant. Net afgestudeerd met een Master in Communicatie, krijgt ze begin 2020 bij Fellowfield de kans om aan de slag te gaan als Recruiter Finance & Data. Een achtergrond in Finance heeft ze niet. In Human Resources evenmin. Wat ze wel heeft is doortastendheid, verantwoordelijkheidsgevoel, vasthoudendheid en een behoorlijke dosis pro-activiteit. Genoeg kwaliteit in huis dus. De fijne kneepjes zouden Tim Eerhart (directeur), Bob van Rijthoven (directeur) en Stef van Rijt (consultant) haar wel bijbrengen.

Vuurdoop

Op haar tweede dag volgt meteen de ‘echte’ vuurdoop: Sabine maakt op kleurrijke wijze nader kennis met het team – en hun uitbundige carnavalstraditie – op Roet Korte Put. Sabine: “Meteen carnaval mee mogen vieren in Den Bosch op je tweede werkdag is natuurlijk de leukste en meest toegankelijke manier om het team te leren kennen.”

Al gauw weet Sabine haar draai binnen de Bossche club te vinden. Ze maakt zich het recruitment-vak gemakkelijk eigen en blijkt in staat de inhoudelijke materie snel te kunnen doorgronden. “Maar”, zegt Tim Eerhart, “ze onderscheidt zich vooral in haar aanpakkersmentaliteit. Of het nu gaat om het onthouden van verjaardagen, het bestellen van kantoorartikelen, het optuigen van nieuwe initiatieven of het onderhouden van relaties: Sabine pakt het op. Zeker binnen een kleiner team kun je dan echt impact maken. En ook niet onbelangrijk: Ze wist zich het eerste jaar als enige vrouw behoorlijk goed staande te houden in een ‘mannenomgeving’.” Lachend: “Gelukkig voor haar zijn we het laatste jaar aardig gegroeid en heeft ze inmiddels wat dames aan haar zijde.”

Sabine Nutters verder op stoom

Loyaliteit

Met haar steile leercurve, initiatiefrijke karakter en loyaliteit heeft Sabine zich in de afgelopen 3,5 jaar ontwikkeld tot een robuuste pilaar binnen Fellowfield. Maar zoals iedereen weet: loyaliteit is niet gratis. Fellowfield heeft dan ook fors in haar geïnvesteerd en die investering betaalt zich nu uit. Sabine: “Als recruiter wordt er tegenwoordig natuurlijk flink aan je getrokken. Allerlei mooie beloftes worden er via LinkedIn naar je hoofd geslingerd en gouden bergen worden je toegezegd. Toch hoor ik veel om me heen dat het in de praktijk dan vaak tegenvalt. Een overstap heb ik dus nooit overwogen. De open cultuur, het nichesegment, de inhoudelijke kennis van zaken maar vooral de kansen die ik bij Fellowfield heb gekregen, tja waar vind je dat nou?”

Kansen

Tot de kansen waarop Sabine doelt, behoort onder andere het uitwerken van haar initiatief om met junior recruiters aan de slag te gaan en hen klaar te stomen voor een toekomst in het recruitment-vak. “Een gouden greep”, zegt Eerhart, “want de junior recruiters hebben hun waarde voor Fellowfield meer dan bewezen. Zonder Sabine was dat niet gelukt.”

Eigenlijk was het voornemen dat Sabine per 1 januari volgend jaar zou starten in haar nieuwe rol. Maar gezien haar spoedige ontwikkeling is besloten niet langer te wachten. Sinds vorige maand is Sabine dan ook officieel consultant. Binnen deze nieuwe functie vervult ze een 360-graden rol in het volledige recruitmentproces, waarbij accountmanagement een belangrijk onderdeel is. Natuurlijk blijft ze ook nog volop actief met het vinden en aantrekken van de beste profielen die de markt te bieden heeft. Eerhart is er van overtuigd dat ze ook haar nieuwe rol naar volle tevredenheid invulling gaat geven. “Omdat we in Sabine snel potentie zagen, zijn we anderhalf jaar geleden al begonnen om haar klaar te stomen voor de volgende stap. Het is geweldig voor ons als bedrijf-maar ook voor mij persoonlijk- om te zien hoe ze gegroeid is en hoe ze een essentiële plek binnen onze organisatie heeft weten te veroveren.”

Het ultieme bewijs dat ze er klaar voor is? Dat komt van de klanten zelf. “Een CFO bij wie ik zelf de acquisitie nog heb gedaan, nam onlangs rechtstreeks contact op met Sabine voor een nieuwe aanvraag. Daaruit blijkt wel dat ook de klanten haar als een stevige partner voor de business zien”, concludeert Eerhart.

Toekomst

En Sabine zelf? Die kijkt vooral uit naar de toekomst. “Ik weet zeker dat ik bij Fellowfield nog lang niet uitgeleerd ben en ik hoop me hier nog lange tijd verder te kunnen ontwikkelen. Zeker met het oog op onze groeipotentie als organisatie, de successen die we de afgelopen jaren behaald en gevierd hebben en de implementatie van de Scale Up Methode heb ik er niet alleen vertrouwen, maar vooral ook veel zin in!”

Meer weten over Sabine, Fellowfield en haar dienstverlening? Of denk je: bij zo’n organisatie wil ik ook graag aan de slag?

Neem dan contact op met Sabine Nutters via 06 83 98 07 37 of bekijk onze interne vacatures en solliciteer nu!